Smedmästarens Blogg

Sista dagen

2018-04-07 En dag utan värde, kan man tycka, satt mestadels framför TV och såg på sport, strålande väder ute, men några besök ute slutade med att jag snart satt inne igen med ryggbesvär.
I morgon blev Ilas valpar 8 veckor och snart kommer de att lämna oss, tre är planerade att hämtas i morgon, de andra ska stanna ett tag till på deras nya familjers begäran.
Det blir sista dagen de är tillsammans för gänget.
Vi har en större sten vid ett päronträd, på stenen har sedan många år legat en upp och nedvänd stubbe, denna har nu valparna liksom föregående valpkullar kommit underfund med. Det går att klättra på den, grenar hänger ned från päronträdet på bitavstånd från stubben, och allt som går att undersöka och tugga på lockar de små.
De samlas och angriper från flera håll på stubbe och grenar, deras sätt att undersöka och lära sig allt inför framtiden.
Lyckades ta några bilder på valparna, som skulle bli de sista med alla tillsammans.

(Se bild under Aktuellt)

alt

alt

Kändes inte bra

2018-04-06 En dag med en planerad bowligmatch, samling vid lunch tid, hade lovat att köra för det var borta match.
Ryggen var inte bra, tog värk tabblett och tänkte det går, kändes inte bra, men körde iväg.
Matchen förlorades och ingen spelade bra.
Hade svårt att bära väskan med två klot till bilen, och det fortsatte med besvären.
En dag väl hemma, som bara blev till att sitta och vila, lämna bestyr med hundar och andra djur till Rita.
När nu våren och värmen kommer vill man vara ute och ta tag i trädgården, pyssla med djuren, eller ge sig ut i naturen, men det gick inte.
Tar några bilder på kanadagäss som togs för ett tag sedan.
(Se bild under Aktuellt)
alt altDen var nöjd

2018-04-05 Barnbarnet Froste nu tolv år, ska vara några dagar hos oss, och som barn är, vill han att det ska hända något hela tiden.
Nu gillar han hundar och speciellt nu valparna så det engagera honom, med lek och kel, vilket taget en stor del av hans tid hos oss.
Men eftersom det ofta är mig han ska vara med, blir det att jag gör saker som jag ändå ska göra och som kan sysselsätta honom.
Hade släpen full med trädgårdsavfall, som löv och grenar, var då lämpligt att fara till tippen med detta och annat sorterbart, och det kunde han hjälpa till med.
En runda med hundar upp i skogen, han fick bl.a. placera ut dummys för hundarna.
När vi var där kom flera flockar med tranor över oss, på väg norr ut, cirklade runt och deras gälla skrik hördes på långt håll.
När vi åter var hemma och släpen var tömd började Froste och jag att räfsa bort löv, det blev flera kärror, innan vi var nöjda, då hade min rygg sagt ifrån att sluta och den var nöjd.
Även i dag kändes värmen påtaglig, fåglarna sjöng och det var behagligt varmt.
Rita hade sett den första sädesärlan när hon gick sin runda, allt tyder på att våren nu kommet igång, senare än vanligt men välkommen.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Detta till glädje

2018-04-04 Vi har de sista dagarna haft flera besök av intresserade som ville se och träffa valparna innan vi till helgen lämnar de första, när de då nått 8 veckor.
Eftersom några som varit här har haft barn med sig, som då fått bekanta sig med de små.
Detta till glädje för barnen men samtidigt bra kontaktträning för valparna.
Det blir fika flera gånger om dagen, och denna tid till detta.

Vädret är verkligen ombytligt, ena dagen är trädgård och bilar täckta av ett tjockt snötäcke, men dagen efter sol och värme upp till två siffrigt och då försvinner snön snabbt. Då ger det oss möjlighet att låta valparna vara ute flera gånger om dagen.
Inne lever vi i en värld av invändiga kompostgaller som ska flyttas, klättras över, med blicken riktad mot golvet, för att inte trampa på valpar, som nu kvickt springer omkring, eller trampa i någon kisse pöl.
Tidningar klär köksgolvet och i rummet där valparna tillbringar dagarna, när de inte är i köket eller ute.
Även ute kommer kompostgaller till undsättning som skydd för rosor i rabatten vid hundgården, för trots taggar gillar de att bita på dessa.
Vårtecken måste man säga om den citronfjäril som flög runt i trädgården, och väckte uppmärksamhet.
(Se bild under Aktuellt)
alt

En fin dag

2018-04-03 Vaknar upp, ser ut att bli en fin dag, solen färgar himlen rödaktig när den försöker komma fram, nu i ett vitt landskap. Ingen vind lugnt och stilla, klär mig, går ut och släpper ut hundarna. Går runt i burarna och kontrollerar, vattnet är inte fruset och mat har hönsen. Kattspår över allt, går längst ned i trädgården till vår kompost, hade för någon dag sedan lagt rens från den öring som Rita gravade inför påsken, och det hade räven funnit, något att äta även för räven.
Nya solrosfrön fyllas på i automaterna, några minus men när solen visar sig, värmer den, det börja droppa på solbelysta platser. Rita bestämmer sig för att gå med hundar, det blev Tom o Andy idag, får säkert se spår från olika djur vilket alltid är intressant.
Tar en borste och försöker få bort snö från Land Cruisern, men det sitter hårt får vänta tills solen börja värma, och hjälper till.
Detta är början på dagen.
(Se bild under Aktuellt)

Tidig morgon och nya rävspår

alt alt

Vittnar om detta

2018-04-02 Dagen startade lugnt, tidigare snö var nästan borta, men på förmiddagen börjar det snöa ymnigt, vi är inne i april månad, den andra av vårens månader, nu längtade man till värmen. Men vädret ville annat, det snöade, stora flingor nådde marken, och sent på kvällen fanns det tio cm snö. Vi hade under denna vinter endast haft som mest fem cm som legat några dagar det var allt. Och nu vill man annat, blommor som påskliljor och penséer i planterade krukor fick komma in, den vinter man hade hoppats på när vi vill ha den, hade uteblivet och kommit nu i stället, inte alls lika välkommet, när vi får vinterväder när vi vill få vår.
Våra vänner fåglarna, speciellt de som kommit i tron att våren var kommen, får nu problem att finna mat, det är ju inte alla som kan förse sig vid fågelmaten som läggs ut.
Våra inköpta fågeläpplen börjar ta slut, vet inte om det går att köpa fler vid denna tid.
Hundarna uppskattar snön, några leker och far omkring, men snart ser man flera som biter i tassarna för att få bort snö sam fastnat.
Vi hade hoppats att kunna vara ute med valparna mera än det blivet, men nu går det inte.
Men vi får ta vädret som det kommer, det finns någonstans en vår i antågande, längre ljusa dagar vittnar om detta.
Har vid några tillfällen suttit med kamera i ett öppet fönster på andra våningen och fått bilder på några av de fåglar som besökt foderplatsen strax utanför, som då suttit i grannens buddleja, vilket varit lyckat.
(Se bild under Aktuellt)

Bergfink hona

alt

Snön tycks de gilla

2018-04-01 Ilas valpar är nu 7 veckor, och allt går nu med väldig fart i allt de gör.
Vi försöker att ha dem med oss i köket så mycket det går, det betyder att vi får ha kompostgaller och stänga av med. Det blir för oss ett klättrande och flyttande på dessa när vi ska fram, tidningar ligger på golvet, för kisse pölarna blir många, och det gäller att se sig för var man sätter foten. Lusten att bära blir hela tiden påtaglig, min stora nyckelknippa med endast metall bär de på, sätter man sig ner blir man anfallen av hela gänget, det bits i allt som ska undersökas.
Några gånger har det varit möjligt när det är bättre väder, att de fått varit ute en kortare stund, snön tycks de gilla, leker och jagar varandra. Även rosorna har fått kompostgaller som skydd, för de bryr sig inte om att där är taggar, det är något att tugga på tycker de.
(Se bild under Aktuellt och under Hundar/ Valpar)

alt alt

Nytt besök

2018-03-31 Tar några ytterligare bilder på storskrakar vid nytt besök i Tosteberga hamn.
Både hanar och honor.

(Se bild under Aktuellt)

alt

Fler artiklar...

Sida 7 av 272

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>