Smedmästarens Blogg

I regnets tecken

2022-12-29 Åter en jaktdag som går i regnets tecken, tackjakt på närliggande gods.
Vi var några som jagade av mindre områden och vatten på främst fasaner och änder.
Men även trampjakt i bredd över fält efter hare, men det gav inte mycket endast en hare kom på benen. Bättre gick det i ett känt tillhåll för harar i en lärkplantering i kanten på odlade fält som drevs av. Även en räv hade visat sig i annat område men blev aldrig påskjuten. Regnet upphörde vid lunchtid, då elden tändes på känd grillplats vid Tosteberga ängar och den grillade korven kom fram. Som vid den tiden smakade utmärkt. Fick även se en komplett regnbåge på eftermiddagen i klara färger men med bössan i handen var kameran i bilen. En fin jaktdag att ta med sig, samma hundar som under gårdagen var med.
(Se bild under Aktuellt)

alt

                                                                                                                                alt

 alt alt

Gör det som jakten kräver

2022-12-28 Det var en kombinerad jakt på änder och fasaner, hjälpte till med hundarna.
En till en början regnig dag, uppflog på änder. Under tiden indrev av fasaner, som nu inte ville som vi, flög åt alla håll, börjar förstå vad det handlar om. Men ändå tillräckligt för ett bra uppflog men med flera låga inte skjutbara fåglar. Var här apportör, hade Boy som fick många apporter och gjorde ett bra arbete. Allt under ett regnande, hade ingen tanke att ha kameran med. Samma gällde nästa sått, med då Nelly och Robin som skulle stöta fasaner, har på dessa jakter gått med dem, och de vet vad det handlar om. Söker i början i godkontakt men eftersom de springande fasanerna finns framför och jag ser inte hundarna i busksnåren, kommer de för långt fram. Stöter fasaner och återkommer men det upprepas enligt mig inget som påverkar jakten negativt eftersom där finns skyttar, men samtidigt inget jag vill ha.
Lunch och efter det förflyttning till Årup, regnet hade upphört och då kom kameran fram, åter indrev med springande fasaner framför slottet på väg mot tänkt plats i remiss med bl.a. majs. Apporterade här med Boy och Robin, innan jakten avslutades med uppflog från backe med lämplig biotop för fasanerna mot skyttar vid ån, åter Nelly o Robin i fritt sök, de har roligt och gör det som jakten kräver, får fasaner på vingar.
De befäster ett beteende inte anpassat för jaktprov.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt

Åter till havet

2022-12-24 Kör åter till havet vid Valjeviken, för att se efter fåglar, men möts av ett lugnt hav där isen längst in i viken ligger en bra bit ut. Där det tidigare simmat mängder med fågel är nu helt tom, ingen fågel inom synhåll, en märklig förändring.
Tar några miljöbilder från den tillgängliga platsen, med ett ljus där solen inte tycks komma igenom i horisonten.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

God Jul

2022-12-23 Vi har gått en tid och väntat på löp på Smedmästarens Ila, och det har blivet av liksom den planerade parningen med vår hane Saxaphone Apollo kallad ”Boy”.
En parning vi gjort tidigare med vad vi tycker lyckat resultat. Årets vinnare 2022 av Cocker mästerskapet Smedmästarens Fly är efter samma kombination liksom i senaste kullen vår yngsta Smedmästarens Aya. Arbetsvilliga hundar, som vill mycket och tar för sig.
Första steget är tagit, nästa är att konstatera att hon är dräktig, vilket vi har förhoppning om.
(Se bild under Aktuellt)
(Inlägget kommer även under Hundar/ valpar.)
Önskar vänner och bekanta samt läsare av Blogg och Hemsida en God Jul!

alt

En julblomma

2022-12-22 Amaryllis är för oss en julblomma, finns i olika sorter, vanligast är färgen röd men med olika växtsätt och utseende. Ett snabbt förlopp från lök till knopp och utslagen blomma. Det händer något varje dag och då vill vi ha dem så vi kan följa hur de utvecklas, och det blir i köksfönstret där vi ofta uppehåller oss. Några har övervintrat nedgrävda ute i jorden, andra har lockats till inköp, och är något vi vill ha vid denna tid.
Några i full blomning andra är på gång.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

En fin dag

2022-12-21 Har varit och sökt bilder i arkivet, fann flera intressanta som de jag tar med nu.
Var inbjuden att jaga kaniner över hundarna med Hans Karlsson på ett militärområde i tallskog.
Minns en fin dag året var 2004, en tid då det fanns vilda kaniner på flera platser.
Hundarna på bilden Smedmästarens Gnista, Vessla, Fanny och unga importen Saxaphone Greenwood ”Gabby”.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Mindre fisk

2022-12-20 När jag för några dagar sedan var vid Valjeviken och tog bilder på simmande fåglar på längre avstånd, bl.a. salskrakar. Påmindes jag av att för några år sedan tog jag nära bilder på dessa vackra fåglar. Platsen var den samma, hanar och honor, de dök och ibland kom de upp med en mindre fisk i näbben, som är deras föda. Hade dem då så att jag fick många bilder, sökte i arkivet och fann bilderna, tog då fram några inte tidigare visade bilder.
(Se bild under Aktuellt)

 

alt alt

Kalla morgnar

2022-12-19 Kalla morgnar ger ofta en färgad soluppgång, tog några bilder från vår tomt.
En hängande björkgren med redan större hanhängen samt om blommad torkad blomvippa med frön från fjärilsbusken. Men även en vy över fältet mot horisonten där de större upplagda stenarna i gränsen till grann mark framträder.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Fler artiklar...

Sida 7 av 426

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>