Smedmästarens Blogg

Av känd orsak

2017-07-20 Våra hundar har av känd orsak, inte blivet aktiverade som de brukar, även om Rita så gott som dagligen gått en och en halv timmes runda med dem. Hon skriver upp och antecknar för att alla på ett rättvist sätt får följa med.
Det blir tre med på rundan, innan hade jag de fyra yngsta med mig som då på olika sätt blev aktiverade och tränade, men sedan några månader har hon även dessa med.
Nu har vi ju en stor trädgård, där alla går samtidigt lösa om vi inte har löpande tikar och måste då sära på dessa, där kan de springa och röra på sig allt vad de önskar.
Men med de höga temperaturer vi fått, söker sig hundarna mera i stillhet i skuggan.
Själv sätter vi oss gärna under det stora valnötsträdet i vars skugga, som likt en sal med dess grenar och löv som bildar ett tak som solen inte kan leta sig igenom.
Och finns vi där så finns också hundarna där.

Liv har sökt skuggan under trädet, även Boy och Tom har funnit skugga.
(Se bild under Aktuellt)
Rita sitter och lyssnar på sommarpratarna och samtidigt som hon knäcker fjolårets valnötter, med våra tikar runt sig.

alt alt

För ett tag sedan

2018-07-19 För ett tag sedan, körde jag ut på småvägar i närområdet med kamera liggande inom räckhåll. Det resulterade i några bilder på stenskvättor, både äldre och ungfåglar.
Stenskvättan är en insektsätande fågel, och är vanlig i vårt område, där det finns mycket sten och gärdsgårdar som den gärna uppehåller sig vid, kan även där i, bygga sitt bo. Uppträder i det öppna landskapet, som här ofta är strandängar och betesmarker för tamboskap.
Gärna sittande på stenar eller stolpar, för att från sin position upptäcka insekter som den då tar.
Stenskvättan är den enda av många olika arter stenskvättor som häckar i norra Europa.
Flyttar till tropiska Afrika i aug-sept, är den av tropikflyttande fåglarna som tidigast på våren återkommer från söder, detta från slutet av mars i södra Sverige.
(Se bild under Aktuellt) 
alt alt

Vi verkligen gillar

2018-07-18 Vår yngsta hund, den importerade hanhunden ”Boy” har blivet 16 månader. En hund som vi uppfattar som lugn, stabil men vid arbete visar stor vilja och fart och som vi verkligen gillar.
Är mycket social och vill leka med våra andra hundar och även med andra som kommer på besök.
Tyvärr har träningen med honom inte blivet genomförd som jag hade tänkt.
Han skulle vid denna tidpunkt startats på vattenprov, vilket han skulle klara utan problem enligt mig, men att det inte blivet beror inte på honom utan mera på mig.
Det har inte varit mycket vattenarbete med honom, någon gång har Rita och jag kört till Levrasjön. Vid en rastplats helt nära vattnet med en mindre brygga, har jag sittande på en stol kunnat träna honom med kastade dummys. Inte optimalt, men ändå så att han fått apportera i vatten.
Vid ett tillfälle var en valpköpare med sin hund från oss i samma ålder här, och vi kunde tillsammans träna med en trut och längre vatten på en lämplig plats. Där båda hundarna visade att det här klarar vi.
Vid denna tid och i det ovanligt varma och påfrestande vädret brukade jag ta så många hundar jag kan i bilen och ta mig till sjön för att svalka av dem, men det har tyvärr inte blivet i sommar.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Nya kycklingar

2018-07-17 Mycket har under den tid som gått när Bloggen legat nere, handlat om våra hundar, fåglar och blommor i trädgården där Rita även fått ta mina uppgifter att sköta om dessa.
En höna lades för att ruva på några ägg från våra Holländska dvärghöns, det blev sex kycklingar, och de har nu vuxet till sig och nu kan jag se vilket kön de har.
Och som vanligt är önskan hönskycklingar, men naturen vill annat. Kan nu konstatera att minst tre är tuppar, två troligen hönor och en mindre som det inte ännu syns några köns- tecken på. Intresset för dessa och övriga fåglar då främst dvärghöns gör att vi har dem alla i omgångar lösa i trädgården, byter burar med olika höns under dagen där nya släpps ut.
Hundarna stannar vid grinden fast den är öppen in till hönsen, men hönsen går in bland hundarna och spatserar runt i hela trädgården.
Även unghunden Boy som våra andra hundar, vet nu att de tillhör oss och de får man inte röra.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Hornuggla

2018-07-16 Detta hände för ett tag sedan, var bjudna till bekanta på midsommarafton.
Väl där berättades om att de hade ugglor i trädgården som hade ungar vilka man kunde se sittande i träden i skymningen, lockade efter mat. Blev naturligtvis intresserad och Rita fick köra hem efter kameran, och mycket riktigt fick vi se och jag kunde ta några bilder i det nu svaga ljuset. Det visade sig att det var hornugglor, även ungarna hade början på tofsar på huvudet och med skarpa ljud från dem kunde vi få det till att de var tre, en fanns på en gren där jag försiktigt kunde komma tillräckligt nära för bilder.
(Se bild under Aktuellt)alt

2018-07-15 Blogg

2018-07-15 Bloggen har legat nere sedan en tid tillbaka, orsak har varit en värkande höft och längdrygg som gjort att jag inte har kunnat vara aktiv som tidigare med att vara ute med kamera och hundar. En period där jag inte känt mig motiverad att skriva, om något som skulle intressera andra, som djur, natur och hundar. Jag har förstått att många undrat, vad som hänt, genom kontakter med mig, flera som trogna läsare av vad jag skrivet på min Blogg!

Men allt har blivet en utdragen historia, med väntan på besked, som förhalats inom sjukvården, vissa konstaterande har gjorts, men ny röntgen väntar, och åter då ny väntan på vad den ger, och då ett besked om åtgärder går att få, som förbättrar min situation.
Visst har det hänt saker, under denna tid som jag hade kunnat skriva om, flera olika uppskattade besök av vänner, valpköpare mm.
Och jag kommer att lägga in någon Blogg framöver om jag tycker det tillför något, även om det inte blir så ofta som tidigare!

Tar några bilder på den ettåriga blomman Gazania eller som den även kallas Påfågelblomster, en blomma som vi för något år sedan först fick se, och då köpte och uppskattades.
Vilket har lett till att flera exemplar nu finns i blommande i krukor på muren vid uteplatsen.
En blomma som öppnar sig i soligt väder sluter sig under natten för att åter i solen visa sig på bästa sätt, med många färgrika blommor.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Vad gör man

2018-04-25 Sedan en tid har vi fått fästingar på hundarna, inget man önskar med de följder som kan drabba hundarna med de fästingburna sjukdomar som kan följa i samband med detta.

Därför har vi köpt och gett våra hundar tabletter mot detta vid namn Bravecto.
Men man reagerar för priset på dessa av veterinär utskriva tabletter, förpackade två i en ask till priset av 455:-. Har man då flera hundar som vi rör det sig om flera tusen, men vad gör man, det är bara att välja, och ingen vill få hundar som blivet sjuka på grund av att man inte gjort detta!

Idag sågs de första ladusvalorna flyga runt bland husen, stararna ligger på ägg och björkarna har fått stora blad, nu går allt väldigt snabbt, en härlig tid man önskar inte skulle passera så fort.
(Se bild under Aktuellt)

Arkiv bild ladusvala

alt

Söker nektar

2018-04-24 Fick se något som inte omnämns i de fågelböcker jag har!
Sitter inne pågrund av trolig ischias med smärtor i höften.
Det är morgon och ljusnat, har en rabatt med liljor, vars namn är kejsarkrona, strax utanför fönstret.
Ser att det gungar till bland liljorna, där är en fågel, grå med svart hätta som kryper in i varje enskild blomma i den klase av fem blommor som finns tillsammans i varje topp.
Och som jag ser det, söker nektar, är längst in i blomman och är där stilla likt en kolibri.
Har inte hört att denna fågel som är en hane svarthätta suger nektar, men med säkerhet gjorde den det!
Slår upp det senare på nätet, och på en plats nämns detta som jag såg.
En fågel som är insektsätare men i brist på dessa äter vegetabilisk föda enligt böckerna.
Återkommer i april-maj efter flyttningen från södra Europa eller Afrika.
Hade för några år sedan svarthättor på våren som åt utlagda äpplen i trädgården vid samma tidpunkt som nu.
(Se bild under Aktuellt)

Arkivbilder

Svarthätta

alt alt

Fler artiklar...

Sida 8 av 276

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>