Valpar

2021-05-20 Idag har Rita varit och röntgat Ila, det som syntes på plåtarna var 4 valpar vilket glädjer oss. Ila väntas föda runt månadsskiftet maj-juni och nu är det bara att hoppas att det ska gå bra för henne och valparna. Hon är som tidigare lugn och fin och att få vara inne som hon nu fått en tid tycker hon om. Hon går fritt och vet vilka rum hon får vara i och håller sig till det. Väntar på besked att få gå ut och in, allt som hon fått lära sig.
Även Nelly och Robin är inne sedan vi lämnade Nellys valpar, i rummet där vi har valparna när de äldre, där får de vara fram tills Ilas valpar är så stora att de ska få komma dit.
(Se bild under Aktuellt och under Blogg) 

Ila apporterar fasantuppar under jakt

alt alt

 

2021-04-29 Nellys valpar 8 veckor, har i veckan blivet veterinärbesiktade, chippade och vaccinerade. För på fredag kommer förväntansfulla valpköpare för att hämta sin sedan länge väntade valp. Det har varit gynnsamt väder för att längre stunder kunnat ha valparna ute.
De är ju bara två men har stor glädje av varandra, allt stegras i fart och bråk, och de springer iväg till intressanta platser i trädgården, för att undersöka och lära sig.
Och Nelly som den duktiga mor hon är, styr och ställer med dem, tidig inlärning hur man ska uppträda i olika situationer, bl.a. som underkastelse, lägga sig stilla på rygg när hon säger till och markerar sin status mm. De har hela tiden haft en god aptit rensat skålen med den mat som satts fram, men varit nafsande på valpas vis på nedsträckta händer och bara tår.
(Se bilder även under Aktuellt och under Blogg)

alt alt

alt alt

alt alt.

2021-04-22 Nellys valpar 7 veckor, allt i deras agerande har stegrats, bl.a. fart och snabbhet i rörelser. De äter med bra aptit och rensar matskålen varje gång.
Ger sig ut i trädgården på upptäcktsfärd, undersöker och tuggar på allt nytt. Däremellan blir det lek och småbråk, är som det brukar vara mellan barn, vill ha det som den andre funnit.
Reagerar på de två korta signaler de fått lärt sig när de får mat, och fungerar även när de är ute på olika håll, en inledande befästning av signalen för inkallning.
I nästa vecka ska de veterinärbesiktas och chippas för att vara klara för leverans nästa helg till förväntansfulla ägare.
(Se även bilder under Blogg och Hundar/ valpar)

 

alt alt

alt alt

2021-04-15 Nellys valpar 6 veckor, är nu vid passande väder ute i omgångar i trädgården och som valpar undersöker de allt som ska tuggas på. På husets södersida finns en rabatt med rosor och större liljor, dessa liljor intresserade valparna, och vi vet inte om de är giftiga.
Därför fick våra kompostgaller åter komma till användning för att skydda valparna.
De är företagsamma och snabba, ibland är de borta, kanske på uteplatsen eller bara på upptäcktsfärd, men de söker sig till Nelly som låter dem dia och har uppsikt över dem.
De är mera i köket på dagarna än i hundrummet där de är om nätterna.

(Se bilder under Blogg och under Hundar/ valpar)

Nelly med Piff o Puff

alt alt

alt alt

 

2021-04-08 Nellys valpar 5 veckor, har idag en kortare stund när solen värmde och i lä för vinden varit ute en stund för första gången på en utlagd matta. Men det dröjde inte länge förrän de sprang runt på uteplatsen och undersökte den nya miljön de kommit till. De leker och blir allt rörligare och snabbare i sina rörelser.
Inget fel på aptiten, det blöta torrfodret äter de villigt varvat med att dia Nelly. De är nu om nätterna och längre stunder då de inte är i köket i det valputrymme som vi har valpar vid denna ålder tills leverans. Även Nelly finns där men kan lämna dem och har möjlighet att komma in i huset där vi har plattor på golven och hon vet var hon får röra sig.
(Se även bilder under (Blogg och Hundar/valpar)

alt alt

2021-04-05 Smedmästarens Ila är parad med vår engelska import Saxaphone Apollo ”Boy”.
Vår förhoppning är att vi ska få valpar i början på juni, det blir Ilas tredje kull den andra med Boy. Flera valpar efter Ila har på olika sätt visat sig ha utmärkta egenskaper, någon är verksam i polisens tjänst på ett förtjänstfullt sätt, andra visat på jaktligga kvalitéer.
Och vi ser med spänning fram på hur det kommer att utveckla sig.
Först ska vi konstatera att hon är dräktig, sedan kommer andra steg om allt verkar ok.
(Se bild under Aktuellt och Blogg)

Ila med hare                                                                              Boy med fasan
alt alt

2021-04-01 Nellys valpar 4 veckor, allt går på bästa sätt, de får nu även fast föda, äter själv i en skål och är dagligen flera gånger i köket där de springer runt och undersöker allt under mor Nellys uppsikt.
Nu upplever man dem som små hundar med viftande svansar och det är intressant att följa dem i en nu snabb utveckling. Nelly ligger i en bädd med högre kanter men de tar sig över in till henne som då pysslar med dem.
De kommer att under veckan flytta ut i det utrymme i huset där vi har valpar från denna ålder tills de är leveras klara. Här har vi en lucka som vid bra väder kan öppnas och de får komma ut i en utvändig hundgård. Och senare från den ut i trädgården när de blivet äldre.

(Se även under Aktuellt och Blogg)

alt alt

alt alt

2021-03-25 Nellys valpar 3 veckor, börjar gå omkring, gör försök till lek, tar mot varandra med tassarna, reagerar för nya ljud. De är fortfarande i poolen och Nelly ligger även där på dagen och hela nätterna. De små svansarna är i ständig rörelse när de inte sover, det är lugnt och fridfullt. Rita klipper klor och väger och har koll på läget och allt går som vi hoppas.
(Se bilder under Aktuellt och under Blogg)
alt alt

2021-03-18 Nellys två valpar är två veckor, öppnat ögonen men ser ännu inte.
Allt är lugnt, de äter och sover, så ser dagarna ut, men när de kommer på fällen förflyttar de sig snabbt med bra fäste.
(Se bilder även under Aktuellt och Blogg)

alt alt                                                                                                                                                                         

2021-03-11 Nellys valpar har blivet 1 vecka, allt är bra med de båda pojkarna o Nelly.
Nelly vill helst vara vid oss i köket men när valparna gnäller är hon kvickt hos dem och kollar.
De kravlar runt liggande på magen, och söker efter Nelly när hon kommer.
Det är mat och vila som gäller en tid nu, innan det börjar hända saker.
Kommer att följa dem varje vecka.
(Se bilder under Aktuellt och Blogg)

alt alt

2021-03-04 Först nu tre dagar över beräknad tid har Nelly fått valpar, inte så många som vi hoppats men ändå något vi vetat sedan en tid efter att röntgat henne där två valpar visades.
Nelly hade sex valpar vid motsvarande parning förra gången, så klart vi blir besvikna på att det inte syntes fler men hoppades ändå på att det skulle varit någon till.
Det blev en brun och en svart båda hanar som är pigga och söker di, så långt allt väl med dem.
Hoppas att alla de som söker en valp förstår att man inte innan man har några valpar kan lova folk att ni får köpa valp, önskemålen är många främst kön men även färger.
Och det kan bli flera valpar, men som nu två, något som man inte vet vid parningen.
(Se bild under Aktuellt)alt alt

2021-01-09 Vi har sedan en tid bestämt att para tikar, först ut att löpa är ”Nelly” Smedmästarens Tanja tilltänkt hane är vår ”Boy” Saxaphone Apollo.
Och nu är parningen genomförd.
Det blir andra gången mellan dessa, tidigare kull finns att se och läsa om under Hundar/ Valpar.
Nu är det bara att avvakta och första steget är att konstatera att hon är dräktig.


Familjen Boy, Nelly och dottern Robin

alt

Sida 2 av 20

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Smedmästarens.se

Smedmästarens kennel drivs av Jörgen och Rita Sandberg utanför Bromölla.