Valpar

Ilas valpar 8 veckor

Fly                                                                                               Flingaalt alt

Fiffi                                                                                              Fajt
alt alt

Floki                                                                                            Filur

alt alt  

2020-04-13 Ilas valpar nu 7 veckor.
Vi har en tid haft bra väder med sol, och i lä har det varit varmt, men mera öppet blåser kallare vindar. Valparna har då kunnat vara ute i flera omgångar varje dag, de har blivet mera självständiga och ger sig ut på upptäcktsfärd i trädgården. En dag kom det mindre hagel, små vita kulor, valparna var ute, ingen brydde sig om det som föll, utan lekte vidare. Fast man är ute undrar man, var är de nu, när några saknas, för man räknar dem ofta. Ett favorit ställe är under en större vinter grön buske, där ser vi inte dem, bara att det rör sig på olika platser, de far ut och in jagar varandra, biter och bråkar. Nästan alltid något att tugga på, trädgrenar, mossa, blad från buskar, allt går att undersöka och tugga på. De har fått tennisbollar vilket de gärna bär på medan andra försöker att ta bollen från den bärande. Någon stund i köket varje dag blir det, gör ofta på utlagda tidningar, och det är ett passande för att hålla rent.
Maten serveras på ett större fat, både ute och inne, där alla kommer till, och matlusten är god. Men man ser när de varit ute ett tag att de behöver in och vila, då söker de sig mot grinden till hundgården, och när vi öppnar springer de in, sedan vidare genom hålet i väggen till deras rum.
Några barn kom gående på vägen efter skolans slut, vi var i trädgården med valpar och Ila.
Barnen fick se valparna och började prata och några av valparna och Ila var snart vid staketet. Det blev att barnen fick komma in till valparna, som blev rejält omklappade, och även mamman till barnen var även här. Bra för valparna att träffa andra än vi själva, med gälla röster och skratt.
(Se bilder under Aktuellt och Blogg)

alt alt

alt alt

 

2020-04-06 Ilas valpar 6 veckor, och tar för sig för varje dag, hinder som trappsteg var besvärliga i början men nu går det med fart och stor vilja.
Vi har satt upp fågelnät över valparnas hundgård, Rita är rädd för att den ständigt överflygande gladan skulle få för sig att valparna skulle bli ett bra byte. Vi kan nu när det är fina dagar låta luckan från huset vara öppen ut i hundgården så de kan välja var de vill vara, utan att passa dem.
Det skiftas med att de är i köket eller ute på uteplatsen, väl där ger de sig ut på upptäckter i omgivningen för vi har inte ännu stängt av för dem. Däremot fick kompostgaller sättas runt rosenrabatten, de var där, stora taggar och stammar allt bits på, de skaffar sig lärdom av allt det nya och intressanta som går att bita och tugga på och de finner små torra grenar och löv som vi tar från dem.
De busar och biter varandra, ibland kommer höga klagande ljud när någon fått fatt och biter i öronen på någon av sina syskon.

(Se under bilder under Aktuellt och under Blogg)

alt

Fiffi                                                                                           Fly

alt alt

Flinga

alt

 

 

2020-03-30 Ilas valpar 5 veckor, nu går utvecklingen fort, de är pigga och vill vara med, söker kontakt. Stoppar man ned handen är de på den direkt nafsar med sina vassa tänder, skall undersöka allt som kommer i deras väg. De äter sina mål med blött torrfoder med god aptit, har även fått välling mål, och vi minskar på maten till Ila.
De har nu varit i köket, för att vänja sig vid denna miljö och med dess ljud. De har fått olika leksaker som diskborstar, inner del på toarullar, små knyten mm. ser hur de gärna bär på dessa. Det kissas ofta och vid flest tillfällen på de tidningar som vi lägger på golvet .
(Se bild under Aktuellt och Blogg)

 alt alt 

2020-03-23 Ilas valpar är nu 4 veckor, har flyttat från poolen till platsen de kommer att vara på framöver, i en annan del av huset. Här är lätt att hålla rent, tidningar täcker golv och låda, här är tillgång till vatten och klätt med plattor, en lucka finns i ytterväggen där de senare vid bra väder kan gå ut. Det är en kant på lådan de måste ta sig över, trevande i början men nu en dag senare går det med fart.
De har varit duktiga att lämna lådan för behov, endast någon skvätt har blivet i lådan.

De fick för några dagar smaka på rå viltfärs, en liten rullad kula som de blir matade med i Ritas hand. Och de senaste dagarna har de fått maten på ett gemensamt fat, färs samt blötad hundmat, och efter andra gången vet de vad det handlar om, och aptiten är god.
De leker, nafsar och biter, tar med tassarna, reagerar för ljud, rörelserna går allt snabbare.
Det ser bra ut, Ila kan komma och gå, diar dem ibland stående och har gott om mat till dem.

(Se bild under Aktuellt och under Blogg)

alt

alt

2020-03-16 Ilas valpar har blivet 3 veckor, går omkring, leker med varandra, ser och uppfattar ljud, är intressanta att se på. Ila pysslar och sköter om dem, hon äter bra och vill ha mer hela tiden och har mycket mat till valparna, som ökar i vikt för varje dag.
De har fått medel för avmaskning liksom Ila. Rita väger och klipper klor och har koll på läget.
Så här långt ser allt ut på bästa sätt och veckorna går fort.
Alla valpar är placerade, inget som var lätt eftersom där fanns många som var intresserade och där vi vet att hunden skulle fått det bra och blivet aktiverad.
Vi avlar i första hand till jakt, och valet föll på de som jagade och hade vad vi uppfattar bra möjligheter med mark och vilt, vilket i slutändan är något som förutsätts för att få en bra jakt hund för jakt under bössan, samt även en bra apportör.
(Se bild under Aktuellt och Blogg)

 

alt

 

alt

2020-03-09 Det är lugnt i poolen, endast när någon kommer bort från de andra hörs gny.
Ilas valpar har blivet 2 veckor börjar krypa omkring, de har öppnat ögonen,
det tar några dagar innan man uppfattar att de ser. Ila är en bra mor sköter allt, det är rent och fint i poolen, valpars tillvaro är att äta, sova och bli ompysslade av Ila.
(Se bild under Blogg och under Aktuellt)

alt

 

2020-03-02 Ilas valpar är nu en vecka, allt är som det skall och det är bra med Ila och valparna. De finns i poolen, en vad vi tycker bra plats att ha dem den första tiden.

Kommer att varje vecka följa dem framöver på Hemsidan!

(Se bild under Aktuellt och under Blogg)

alt

2020-02-24 Smedmästarens Ila har fått sin andra kull valpar, Saxaphone Apollo ”Boy” har blivet far till sin andra kull, Smedmästarens Robin har fått sex halvsyskon. De sex valparna är pigga och jämna, könen blev 3+3.
Nu vet vi antal och kön och kan börja fundera på hur vi placerar dem, men först vill vi se att allt är som det ska.
(Se bild under Aktuellt och under Hundar/ valpar)  

alt

2020-02-11 Nu har vi röntgat Ila, och som vi sett på henne, hade hon valpar i sig.
På bilderna ser vi med säkerhet sex foster, kan vara fler som döljs bakom dessa.
Och det glädjer oss för vi har många som är intresserade, och då får flera chanser till valp. Sedan beror det på vilka kön valparna har, och det utfallet har stor betydelse för flera av de intresserade som bestämt sig för kön, det kan bli blandat men även flertalet av samma kön.
Och vi ser fram med spänning att allt ska gå bra, för Ila och de väntade valparna.
OBS! Födelse väntas vecka 8 och lev. vecka 16.

2020-02-04 Vi konstatera nu att Smedmästarens Ila är dräktig, detta genom att se hur hennes kropp ändrats, hon har blivet bred över ryggen och större i kroppen. Brösten har blivet större och mera framhävande, alla är tecken synmässigt som bekräftar detta.
Vi har beställt tid för röntgen för att även få det bekräftat på detta sätt och se hur många foster som kan finnas.
Beräknad valpning är omkring vecka 8.
Vi hoppas då få se flera valpar.

2019-12-30 Nu har parning mellan Smedmästarens Ila och vår engelske import Saxaphone Appollo kallad ”Boy” gjord. Nästa steg blir att konstatera om hon är dräktig vilket är vår förhoppning.
Valpar väntas i slutet av Februari.

Ila som valp                                                                                Boy som valp
alt alt

alt alt

Sida 3 av 20

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Smedmästarens.se

Smedmästarens kennel drivs av Jörgen och Rita Sandberg utanför Bromölla.