På vinst o förlust

2019-01-10 Har de senaste dagarna varit ute med hundar, och då har det varit med de yngsta, förutom Nelly som har valpar. Har gått med dem på olika platser och biotoper låtit dem söka en i taget medan andra gått vid mig, tränat apportering både med markeringar och för dem utplacerade dummyn utan de sett något.
Men idag körde jag iväg på vinst o förlust, hade även som vanligt kameror i bilen, det var mulet och det hade kommit stänk på bilrutan, svängde in på parkeringen vid Tosteberga ängar. Satt en stund och tvekade, skulle det bli kraftigare regn, eller stanna vid duggregn.
Nu hade jag endast Boy och Ila med, och bestämde mig för att gå. På något av fälten mot havet var klippta nyponbuskar som skjutit nya skott runt metern och i dessa fans det något torrt gräs. Inte mycket att gömma sig i som kanin, hundarna turades om att söka, då en kanin springer upp när Ila söker, passerar någon meter framför mig och Boy, vi står båda stilla och ser efter den när den passerar, Ila som inte märkt något stannar på signal.
Kameran som på grund av det våta var i fodralet, hade annars varit chans på bra kaninbild.
Vi når havet följer den steniga kusten någon km, kan se färsk kaninspillnig på någon grästuva, men inga kaniner. Havet ligger stilla endast små vågor ger kluckande ljud ifrån sig mot stranden, änder lämnar stranden simmar eller flyger ut på öppet vatten, det är tyst och lugnt, inga andra tycks vara på detta område. Nu går hundarna vid mig, behöver inte säga något, de går inte fot, skiftar sida men håller sig någon meter från mig, kameran som varit framme ett tag är blöt, men linsen torr, har tagit bilder längs kusten. Vi vänder tillbaka över busk och betesmarker, är nästan framme vid bilen, då vi kommer helt nära fyra synliga fasantuppar, som snabbt drar sig in i ett större snår av slånbär, hundarna ser en som visar sig längre och vi stannar till. Vill inte låta någon hund gå efter, det kunde bara bli fel.
Vid bilen något blöta men ändå glad vi tog denna tid till detta.
(Se bild under Aktuellt)

Ila i sök
alt alt

Bilder längs kusten

alt alt