Hon tar det

2023-09-18 Har kört till ett större fält där vete skördats och utsäde i form av klöver och gräs nu kommit fram i stubben. Tar Aya med mig, hon är inspirerad av att söka i detta. Vi följer kantzonen på fältet, stengärdsgård med buskar och träd, flera av träden är olika frukträd nu med frukter som äpple, päron och bär. Försöker att få hennes sök mera i bredd än rakt fram, främst genom hur jag går, visar med mitt kroppsspråk, och ändra i olika riktningar, och hon tar det.
Vid ett äppleträd finns det mindre fåglar, Aya är under trädet och fåglarna ser intresserat efter henne så jag kommer nära för foto, har nu konstaterat att det är gulsparvar.
Längre fram går Aya in bland buskar, i snåret kommer det på baksidan ut en flygande fasanhöna, ser den genom buskaget, går fram ser att Aya står med frambenen på stengärdgården lugnt seende efter fasanen, visar full respekt. Hade förhoppning om att Aya skulle få stöta en tryckande hare men inget hände, hade hör att ytterligare en fasan flög iväg.
Vi kommer till ett päronträd med mogna päron, dess sötma har lockat flera amiralfjärilar som finns på trädet och dess närhet. Det var varmt, Ayas tunga hänger, det tog en stund att gå denna runda, men allt genomfördes på ett kontrollerande sätt.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt