Efter någon tvekan

2024-07-02 Vaknar tidigt, ser att det börjar ljusna, efter någon tvekan på sängkanten bestämmer jag mig för att ta mig ut. En lugn och behaglig morgon, svalare och mera friskt, får torka bort daggen på bilruterna. Boy som nu skilts från tikarna på grund av att Aya löper får därför komma med. Kör norr ut mot skogsområden, passera genom jaktmarken, ser fasantupp och mindre bock. Följer större väg norr ut, tar in på en mindreväg, förbereder med kameror.
Glider sakta fram med fönstret öppet mot de första öppna fälten i skogsmiljö, där jag förväntar att det ska kunna vara betande vilda djur ute tidigt på morgonen.
Och mycket riktigt, på gräsvallen finns vildsvin, två vuxna svarta grisar och sju det vi kallar rödgrisar, som bytt färg från kultingens randiga till en mört rödbrun färg, grisar mellan tjugo till trettio kg. De båda större drar direkt mot skogen, skyms något av den kuperade marken, en stannar i skogskanten och ser bakåt troligen suggan till de mindre som lugnt går betande. Kan rulla fram i bättre läge, rödgrisarna bryr sig inte, någon ser mot mig det är allt, tar bilder och kör vidare, de sju går kvar.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt