Mycket energi och fart

2024-07-07 Fick ett samtal från en valpköpare i sitta kullen som undrade om han kunde få komma och visa upp Smedmästarens Lasse en hanhund efter Boy o Ila nu ca 1,5 år.
Detta är något vi uppskattar att få höra om unghunden och se hur han har utvecklats, så vi bestämde dagen efter att träffas.
Det var bara positivt som ägaren hade att berätta, en lättlärd hund med mycket energi och fart. Som gick bra ihop med barnen. Han tränades för kommande jakter till hösten, och hade på passande mark fått bl.a. flera harkontakter, som han lärt sig respektera. Kunde ha honom att gå lös vid sig, möta människor och andra hundar utan problem. Hade inte varit särkilt intresserad av att spontant söka sig i vatten, men om det kastades dummys i vattnet så hämtade han.
Mycket av det som berättades, såg även vi, arbetade vid uppvisning helt i kontakt med föraren i högsta fart, stannade direkt på stoppsignal och hade full fart till föraren vid inkallnings signal. Det såg bra ut och med en duktig konsekvent förare kommer det med största sannolik bli bra.
(Se bild under Aktuellt)

alt  alt

alt alt